Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

D'n Dulper Boven Leeuwen

 

Onlangs installeerden wij een prachtig geluid- en lichtsysteem in dit fantastische Kulturhus in Boven Leeuwen.
Met recht kunnen we spreken van een uitermate geslaagd project.
Vooral de samenwerking met de stichting en uitbaters was voor ons een zeer prettige ervaring. Zij kunnen trots zijn op het eindresultaat. Hieronder dan ook een stukje tekst van de website van "d'n Dulper".
 
Apetrots zijn de leden van de Stichting Kulturhus Boveneind. Jarenlang overlegden Oscar van Doorn, Wout van Hees, Jacqueline van de Pol, Lia van Oss-de Reuver, Gregor van den Berg en Heidi Beumer met ambtenaren, bestuurders en bouwers, maar hun inspanningen zijn beloond.
 
Tegenover de kerk in Boven-Leeuwen staat een mooi en vooral functioneel gebouw. D'n Dulper is prachtig.
 
De in 1930 gebouwde Mariaschool is blijven staan en daarachter is een modern gebouw met veel glas en hout gebouwd. De dubbele deur van de oude school is hoofdingang. Via een ruime hal met een opnieuw gepolijste granieten vloer kom je in het grand café. Twee klassen van de voormalige lagere school zijn samengevoegd, de oorspronkelijke boekenkasten en muurlijsten zijn behouden.
 
Het café krijgt een ruime, modern ingerichte keuken. Vanachter een tafeltje aan een van de ramen kijkt de gast op het plein. Straks is die ruimte tussen kerk en kulturhus één groot dorpsplein. Een gedeelte van dit plein kan bij vorst simpel in een ijsbaan worden veranderd en er komen twee jeu de boulesbanen. Dankzij deze nieuwe voorziening is Boven-Leeuwen al een vereniging rijker voordat het kulturhus opengaat: jeu de boulesvereniging Du Moulin. De grootste ruimte in het nieuwe gedeelte biedt gym, sport, toneel en feestzaal.
 
Een knap staaltje van alles-in-één. Verplaatsbare wanden, klimrekken, podiumverlichting en voldoende afsluitbare bergruimten maken de zaal geschikt voor wedstrijdsport, gymlessen, optredens en feesten. De laagste groepen van de basisschool zitten op de begane grond van de nieuwbouw. Evenals buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal. Boven zijn de hoogste groepen gehuisvest plus leraren- en directiekamer.
 
Boven is ook de repetitieruimte voor Arezzo en Die Reifholzkapelle. Door een zogenoemde box-in-a-boxconstructie kunnen de orkesten fiks oefenen zonder de medegebruikers geluidsoverlast te bezorgen. Modelspoorclub Maas & Waal krijgt op de zolder van de oude school een eigen ruimte die de vereniging zelf mag afwerken en inrichten.
 
D'n Dulper: supercentrum voor een dorp met 2.000 inwoners.
Auteur: Markus
D'n Dulper Boven Leeuwen
D'n Dulper Boven Leeuwen D'n Dulper Boven Leeuwen